Diáktanács

Diák Presbitérium

 

A Református Kollégium Diák Presbitériuma

A sepsiszentgyörgyi Református Kollégium Diáktanácsa egy non-profit szervezet melyet az iskola önkéntes diákjai alkotnak. Minden év elején kihírdetjük a tanulóknak és szeretettel várjuk jelentkezésüket. Tagok lehetnek, olyan diákok akik az iskola érdekében tenniakarók. A tagfelvétel kérés alapján történik. Nem lehet olyan tag aki viselkedésével szégyent hozna az iskola hírnevére. A szervezet feladata a tanulók érdekvédelme, érdekérvényesítése. Az RKDP az alapító tagok szabad akaratából jött létre 1999-ben.

A diákpresbitérium két részből áll: az elnölségből és a tagokból. Bárki lehet tag aki az iskolánkban tanul, viszont az elnökségbe azok kerülhetnek be, akik már elvégezték a IX-et és minimum egy évi tiáktanácsi tapasztalattal rendelkeznek. Mint ahogy más iskolákban, nálunk is a DP sok rendezvényt mondhat magáénak.

· Gitárest, ami igazán népszerű. „Ahol a szó hatalma véget ér, ott kezdődik a zene...”-mi igy tartjuk. Évente kétszer, akár háromszor is megrendezzük. Dalolva nyitjuk az évet, dalolva készülünk az Ünnepekre és dalolva búcsúzunk a diáktársainktól.

· Játékest alkalmával kicsi és nagy diák egyaránt találhat magának való játékot. Ezáltal közelebb kerülhetünk kis iskolatársainkkal, taníthatunk nekük hasznos dolgokat és tanulhatunk tőlük gyermeki örömet, tisztaságot.

· Láthatatlan Színház, misztikusan hangzik, tulajdonképpen a DP-s diákjaink felkészülnek egy „színházi elöadásra”, ahol nem a szemünk a legfontosabb érzékszervünk, hanem a saját fantáziánkra van bízva.

 2012-11-09 09:26:03
Szőcs Lilla


Szólj hozzá elsőként a témához!

(A hozzászóláshoz jelentkezz be!)


A Föld sebei fotóverseny

2014-06-07 09:43:01
Nagy Mónika

Itt a süti, hol a süti

2012-11-14 20:25:46
Szőcs Lilla

2012-11-02 09:37:48
Nagy Judit
Érettségi 2019
(2019-06-03, Gáll Annamária)